Teknikcamp för tjejer arrangeras 15-20 juni

Teknikcampen är ett sommarläger för tjejer med fokus på teknik. Under fyra dagar träffas ett 20-tal högstadietjejer i årskurs 7 och 8 från olika håll i Kungsbacka kommun för att testa och skapa med teknik.

Campen är ett koncept som genomförs inom ramen för Teknikcollege, en samverkansplattform mellan skola och näringsliv i Göteborgsregionen.

- Vi har fått mycket positiv respons på initiativet från tjejer, föräldrar och lärare, säger en nöjd Pernilla Öhberg, koordinator för Teknikcampen i Kungsbacka.

Tre dagar i Kungsbacka

Teknikcampen startar med en gemensam kick-off tillsammans med Göteborgs teknikcamp. Fredagen den 15 juni samlas alla teknikintresserade tjejer på Cybercom i Göteborg för att delta i den spännande tävlingen Change the world Challenge och skapa en egen tv-spelskonsol med hjälp av minidatorn Raspberry Pi. Tjejerna kommer även att få träffa och inspireras av Makers of tomorrow, som arbetar på Cybercom och få höra vad de tycker är det bästa med att jobba med innovation, utveckling och digitalisering.

Dag 2-4 (18-20 juni) fortsätter campen i Kungsbacka med workshops i teknik på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium. Sista dagen avslutas tillsammans med lokala företag i Kungsbacka.

Syftet är att stärka tjejer

Det behövs fler kvinnor i dagens teknik- och industriföretag - de är efterfrågade! Därför satsar nu regionens företag och Teknikcollege-anslutna gymnasieskolor på Teknikcampen för att fånga in teknikintresserade tjejer, utveckla deras tekniska kompetens och hjälpa dem att finna varandra för att bli starka tillsammans.

Du kan följa Teknikcampen på både Instagram @Teknikcamp och Facebook Teknikcamp Kungsbacka

Kontakta gärna

Pernilla Öhberg
Processledare Teknikcollege Kungsbacka
0300-83 35 28
pernilla.ohberg@kungsbacka.se