Framgångsrika idrottsutövare och föreningar 2017

Kungsbacka kommun delar varje år ut priser och utmärkelser till personer som vunnit ett mästerskap. Vi delar också ut stipendier till årets ledare i en idrottsförening samt till framgångsrika föreningar och idrottsutövare som gjort viktiga insatser som främjar folkhälsan.

På nationaldagsfirandet på Kungsbacka torg den 6 juni delas priserna för 2017 ut:

Idrottsstipendium till föreningar som främjar folkhälsan

Idrottsstipendiet ska stimulera och uppmärksamma ambitiösa och framgångsrika idrottsutövare, lag eller föreningar. Stipendiet är på 25 000 kronor och delas för 2017 mellan tre föreningar:

Ludvig Hede från Särö LTK - Lawn Tennisklubb – 5 000 kronor

Ur nämndens motivering:

Ludvig har under år 2017 visat att han är en av Sveriges absolut bästa tennisspelare i sin åldersklass och även i åldersklassen över sin egen. Ludvig har under 2017 vunnit två av de största turneringarna i Sverige, nämligen SALK Open, som räknas som en av världens största inomhusturneringar för juniorer.

Judoklubben Aktiv – 5 000 kronor

Ur nämndens motivering:

Judoklubben har på ett mycket drivande sätt, fått fler medlemmar till en sport som befordrar hälsa men också respekt för sina medmänniskor. Det arbete som klubben lägger ner har gjort att både pojkar och flickor känner sig extra välkomna i klubben.

Kungsbacka Damfotbollsförening KDFF – 15 000 kronor

Ur nämndens motivering:

KDFF har sedan starten år 2012 lyckats sätta damfotboll på kartan. Vi är idag mycket tacksamma och stolta för den idrottsliga insats som KDFF gör för att unga flickor och damer ska kunna utvecklas inom fotboll.

Ledarstipendium till årets ledare 2017

Ett stipendie på 5000 kronor delas ut till en ledare i en barn-och ungdomsförening. Stipendiet ska stimulera ledare till vidare utbildning och utveckla den egna föreningens eller organisationens verksamhet.

Ledarstipendiet för 2017 går till Carl-Fredrik Rönnlund, Onsala Pirates BBK

Ur nämndens motivering:

Carl-Fredrik har genom sitt engagemang i föreningen, lyckats få ungdomar i klubben att utvecklas gemensamt över åldersgränserna och prestera över förväntan. En ledarstil som inte enbart fokuserat på basket i sig själv, utan även kombinerat med fysisk träning för hela föreningen, teori, löpning och glädje.

Tenntallrik till idrottare som har vunnit ett mästerskap

Tenntallriken delas ut till idrottare som har vunnit ett mästerskap, individuellt eller i lag och som har tävlat för en Kungsbackaförening.

Följande personer får tenntallrikar för 2017 års prestationer:

 • Christian Hedman, Föreningen Pure Power
 • Linus Tham, Löftadalens Dragkampklubb
 • Erik Gunnarsson, Löftadalens Dragkampklubb
 • Erica Wennergrund, Löftadalens Dragkampklubb
 • Rebecca Granqvist, Löftadalens Dragkampklubb
 • Johanna Svensson, Löftadalens Dragkampklubb
 • Filippa Bergand, Åsa IF
 • Sofie Relander, Särö Ryttarförening
 • Carl Hedin, Särö Ryttarförening
 • Emma Jönsson, Särö Ryttarförening
 • Maja Hansson-Mild, SS Kaparen

 

Kontakta gärna

Nämndsekreterare Erik Norinder
0300-83 48 83
erik.norinder@kungsbacka.se