2020 har vi elbussar i Kungsbacka

Kungsbacka kommun blir först i Halland med helelektrifierad stadstrafik. Om två år kan du som resenär åka med elbuss i Kungsbacka.

Kommunstyrelsen har under måndagen beslutat att införa miljövänliga elbussar i Kungsbacka kommuns kollektivtrafik. Det har fattats genom ett ordförandebeslut då beslutet att utlösa optionen ska vara fattad före den 18 juli 2018.

Leverantör av elbussar blir KE´s bussar som är vår nuvarande leverantör. Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg är nöjd med beslutet då det också ligger i linje med Borgmästaravtalet som innebär att vi ska minska växthusgaserna med 40 procent till 2030.

-Vi gläder oss för att det är ett lokalt företag som vann upphandlingen och blir fortsatt leverantör av busstrafik. Det här kommer leda till förbättrad miljö i Kungsbacka, säger Hans Forsberg (M).

Av de sex fordon som kör stadstrafik kommer tre att vara elbussar. Och elen ska tillverkas av 100 procent förnybar energi.

-Det här är ett viktigt steg i rätt riktning för kollektivtrafiken i Kungsbacka. Det är bra för miljön med mindre utsläpp men även med tanke på bullernivån, säger Fredrik Hansson (C), ansvarigt kommunalråd för samordning av kollektivtrafikfrågor.

Kontakta gärna

Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande
0705-17 16 24

Kontakta gärna