Anette Ringström som arbetar på Fjärås träffpunkt med besökaren Eivor Carlsson, Fjärås. Marie Clase, Anette Ringström och Helena Larsson, personal på träffpunkten i Fjärås.

Festligt öppnande av ny lokal för träffpunkten i Fjärås

Torsdag den 19 juli öppnade träffpunkten i Fjärås sin verksamhet i ny lokal i Fjärås centrum.

Orsaken till flytten är att det under en period ska bedrivas förskoleverksamhet i lokalerna inne på Måhaga vård- och omsorgsboende, där träffpunkten huserar i vanliga fall. Det är de äldsta barnen på Ögärdets förskola i Fjärås, som utreds för mögelpåväxt och som sedan i april är stängd under den planerade saneringen, som ska använda lokalerna på vård- och omsorgsboendet.

Eivor Carlsson, Fjärås som var en av besökarna vid öppnandet njöt av smörgåstårta och god musik tillsammans med ett tiotal deltagare. Eivor är nöjd med den nya lösningen:

- Vi hoppas på den här lokalen och att vi kan locka många nya besökare hit från närliggande områden, säger Eivor.

På plats vid öppnandet var personal från träffpunkterna och representanter från kommunen. Peter Andersson, biträdande verksamhetschef och Wanja Brattén, enhetschef inom Vård & Omsorg i kommunen tackade personalen för ett bra och engagerat arbete att ställa i ordning de lokalerna på kort tid:

- Vi är glada över att kunna samarbeta inom kommunen för att lösa situationen för förskolebarnen. Vi har nu en lokal där vi kan växa och utveckla vår verksamhet framöver, säger Peter Andersson.

- Personalen har gjort ett fantastiskt arbete som vi är mycket tacksamma för. Det känns också bra att lokalen även nyttjas som fritidsgård och därför kan användas för aktiviteter både för yngre och äldre, det möjliggör möten över generationsgränser framöver, säger Wanja Brattén.

Sommaröppet på torsdagar

Träffpunkten i Fjärås håller nu sommaröppet mellan klockan 9 och 16 varje torsdag.

Läs mer

Träffpunkten i Fjärås byter lokal

Kontakta gärna:

Peter Andersson, biträdande verksamhetschef Vård & Omsorg
peter.andersson@kungsbacka.se
0300-83 47 41