Heja fram Sverige på Kungsbacka torg!

Se Sverige möta England i en rafflande kvartsfinal på lördag! Nu bjuder vi in stora som små till fotbollsfest på torget för att följa matchen på storbildsskärm.

När Sverige i tisdags slog Schweiz i åttondelsfinal fylldes Kungsbacka torg av glada rop och yviga gester. Många ställde frågan, varför har vi ingen storbildsskärm mitt på torget? Vi gjorde slag i saken och nu är det så dags.

– Det är tack vare ett gott samarbete mellan lokala fastighetsägare, företagare och Kungsbacka kommun som gör att vi har möjlighet att genomföra detta på Kungsbacka torg. Vi hoppas att det kommer bli en riktigt härlig fotbollsfest, säger Hans Forsberg, Kommunstyrelsen ordförande.

Nu hoppas vi på många hejarop och en glad publik.

Aktiviteter på torget hela dagen

På lördag kan vi nu njuta av matchen mellan Sverige och England på en 5x3 meter bred storbildsskärm. Arrangören Aktivitetshyra, som är ansvariga för Äventyr på torget, har fått agera snabbt eftersom efterfrågan på skärmar har varit hög.

– Just nu är det fotbollen som är på allas läppar och vi har ett landslag som vi vill hylla! Det här är förebilder för många, särskilt unga, säger Peter Söderberg, ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa.

Om dagen

Evenemanget är öppet för alla och vi hälsar både barn och vuxna välkomna. Det är självklart ett alkoholfritt evenemang. Aktivitetshyra drar igång Äventyr på torget med hoppborg redan klockan 12.00 och under dagen kommer skärm att riggas för att allt ska vara redo inför matchstart. Popcorn och Slush Puppy finns till försäljning. Caféer och restauranger är öppna.

Tid: Lördagen den 7 juli kl. 16.00

Plats: Kungsbacka torg

Tänk på: Ta gärna med er egen stol då det finns få sittplatser. Ta med solskydd och glöm inte att dricka mycket vätska för vi har beställt strålande väder. Promenera, cykla eller åk kollektivt hellre och låt bilen stanna hemma.