Träffpunkten i Fjärås byter lokal

Träffpunkten i Fjärås kommer att byta lokal för sin verksamhet. Bytet av lokal sker torsdagen den 19 juli.

Träffpunkterna erbjuder social samvaro och aktiviteter för kommunens seniorer. Träffpunkterna finns på flera orter i kommunen, bland annat i Fjärås. 

Nu har förvaltningen för Vård & Omsorg beslutat att Träffpunkten i Fjärås ska lämna sina lokaler som är inne på Måhaga vård- och omsorgsboende i Fjärås. Istället ska Träffpunkten i Fjärås fortsätta med din verksamhet i en lokal på Rajgräsvägen på Fjärås torg.

Förskola flyttar in

Orsaken till flytten är att det under en period ska bedrivas förskoleverksamhet i lokalerna inne på Måhaga vård- och omsorgsboende. Det är de äldsta barnen på Ögärdets förskola i Fjärås , som utreds för mögelpåväxt och som sedan i april är stängd under den planerade saneringen, som ska använda lokalerna på vård- och omsorgsboendet. Berörda föräldrar har fått information.

- Flytten av Träffpunkterna görs för att hjälpa förskolan med att hitta en plats för sin förskoleverksamhet. Men vi tror också att Träffpunktens nya lokal på Fjärås torg kommer att kunna locka nya besökare till vår verksamhet. Flytten har ingenting att göra med att Träffpunktens verksamhet ska byta förvaltning till Kultur & Fritid vid årsskiftet, säger Peter Andersson, biträdande verksamhetschef för Vård & Omsorg.

Sommaröppet på Träffpunkten

Flytten till de nya lokalerna på Rajgräsvägen kommer att ske torsdagen den 19 juli. Träffpunkten i Fjärås håller sommaröppet mellan klockan 9 och 16 varje torsdag.

Här kan du läsa mer om att Ögärdets förskola utreds för mögelpåväxt

Här kan du läsa om beslutet att Träffpunkterna ska byta förvaltning

 

Kontakta gärna
Peter Andersson, biträdande verksamhetschef Vård & Omsorg
peter.andersson@kungsbacka.se
0300-83 47 41