Var beredd innan regnet

Gräsmattorna lyser gula och rabatterna är vissna och träden har redan börjat fälla sina löv. Och det varma och torra vädret ser ut att fortsätta ytterligare en tid framöver.

I Kungsbacka har vi haft ett bevattningsförbud sedan i början av juni och nu är det väldigt torrt överallt. Driftpersonalen på Kungsbacka kommun, som i vanliga fall klipper gräsmattor, har parkerat sina gräsklippare och är nu ute och inspekterar alla dagvattenbrunnar och diken. De rensar och krattar för att undvika översvämning. För en sak är säker – när regnet väl kommer, så lär det komma mycket på en gång.

Har du egen tomt? Här kommer några tips för att undvika översvämning:

Kratta ur dina diken och se till att eventuellt regnvatten kan flöda fritt i dagvattenbrunnarna. Kontrollera hängrännor, stuprör och vattenutkastare så att de fungerar och inte är igenkorkade. Sätt gärna ut en regntunna vid stuprännan - det är perfekt att vattna med i trädgården. 

Har du källarfönster? Kontrollera så att det går att stänga och är tätt.

Kundcentret Kungsbacka direkt

0300-83 40 00
info@kungsbacka.se 

Öppettider
Måndag 8-18
Tisdag-torsdag 8-17
Fredag 8-15 

Besöksadress
Stadshuset, Storgatan 37

Postadress
434 81 Kungsbacka