Vi skänker foder till djuren

Är du lantbrukare och behöver foder till dina djur? Hör av dig till Kungsbacka kommun då vi erbjuder dig att skörda grönytor på delar av vår mark.

Likt många andra kommuner skänker nu Kungsbacka kommun foder till djur i samband med torkan. Det gör vi genom att låta bönder klippa en del av kommunens grönytor och använda som foder.

Kungsbacka kommun kan erbjuda markområden i Anneberg, Frillesås, Fjärås station och Särö. De som är intresserade får kontakta kommunen så matchar vi ihop mark med lantbrukare. Innan du  kan börja skörda behöver vi få en återkoppling med godkännande av den tilldelade marken samt fastighetsbeteckningen för den gård som vill ta del av fodret.

De som skördar gör det med ansvar och på egen risk. Det innebär att den som skördar ansvarar för eventuella stenar, skräp eller annat som kan hamna i fodret och att marken lämnas i befintligt skick eller återställs.

Är du intresserad av mark?

Kontakta Emma Kjernald, chef på samhällsbyggnadskontoret. För att få ansöka om mark behöver du vara lantbrukare med djur. Skörden gäller under juli 2018. Först till kvar gäller så långt marken räcker.

Har du själv mark att erbjuda?

Är du markägare och kan erbjuda lantbrukare att skörda på din mark kan du vända dig till Lantbrukarnas Riksförbund.

Lantbrukarnas Riksförbund (extern länk)

Vi hoppas detta är till hjälp för djuren i torkan!

Kontakta gärna