Bevattningsförbudet hävt

Från klockan 9 måndag 20 augusti är bevattningsförbudet i Kungsbacka hävt.

Den senaste tidens svalare väder och nederbörd har gjort att vårt vattenverk inte längre går på maxkapacitet. Det gör att vi nu kan häva bevattningsförbudet.

- Vi tackar alla i Kungsbacka som hjälpt till att spara på vattnet under den här perioden, och vi uppmanar samtidigt alla att vara fortsatt lite återhållsamma med det kommunala dricksvattnet. Vi kan häva förbudet eftersom vi ser att vi klarar att hålla trycket i ledningsnätet, men vi behöver fortsatt hjälp från invånarna att nu inte öppna alla kranar samtidigt. Vänta gärna med att exempelvis fylla poolen och låt inte spridaren stå på i trädgården hela dagen eller natten, säger Karl Lundgren, förvaltningschef på Teknik.

Ingen biltvätt på gatan

Man ska heller inte genast ställa sig och tvätta bilen på gatan. Förutom att det förbrukar mycket vatten så leder biltvätt på gatan eller garageuppfarten till att farliga ämnen kommer ned i dagvattnet och ut i naturen.

Läs mer här om miljövänlig biltvätt

Att vi häver förbudet innebär också att vi under måndagen ställer om så att abonnenterna i Björkris och Anneberg med omnejd nu återigen får vatten från Kungsbacka och inte från Mölndal.

Tack till Mölndal

- Vi tackar Mölndal för deras stöd och hjälp med dricksvatten under den här perioden, säger Karl Lundgren.

Det kan ta några dagar innan det fullt ut är Kungsbacka-vatten i ledningarna igen i de norra delarna av kommunen.

Notera att eldningsförbudet i Kungsbacka kommun kvarstår, med undantaget att man får grilla på egen tomt.

Läs tips om hur du kan spara vatten

Mer information lämnas av

Kommunens kundcenter Kungsbacka direkt
0300-83 40 00
info@kungsbacka.se