Provkör senaste elbilarna på event vid stadshuset

Du som är intresserad av bilar som drivs av fossilfritt bränsle, är välkommen att utan kostnad provköra el- och gasbilar, när Kungsbacka kommun står värd för turnén Kör rent fredag den 24 augusti. Det finns även en rolig bilbana på plats för barnen. Under morgonen hålls ett kostnadsfritt frukostseminarium för företagare, om fossilfria tjänstebilar.

Provkör el- och gasbilar

På fredagen den 24 augusti kommer Kör rent till Kungsbacka! Kom förbi och ta en kaffe, låt barnen köra bilbana – och om du har lust kan du utan kostnad provköra el- och gasbilar från flera olika märken.

Representanter från kommunen är också på plats, och berättar om kommunens omställning till en fossilfri fordonsflotta.

Tid och plats: kl. 10–16, utanför kommunfullmäktigesalen i stadshuset, Storgatan 37, Kungsbacka.

Seminarium för företagare

Tidigare samma dag håller GREAT och Region Skåne ett seminarium i samarbete med kommunen. Seminariet vänder sig till företagare och har rubriken ”Fossilfria tjänstebilar – vad tjänar jag på det?”. På plats finns bland annat Jacob Lagercrantz från 2030-sekretariatet, och Länsstyrelsen som informerar om hur företag kan få bidrag för att sätta upp laddstolpar. Mellan klockan 9–10 kan seminariedeltagare provköra el- och gasbilar.

Tid och plats: kl. 8–9 i kommunfullmäktigesalen, Storgatan 37, Kungsbacka. Frukostminglet startar klockan 07.30.

Anmäl dig här!
Läs mer om seminariet i inbjudan

Ett fossilfritt Kungsbacka

– Kommunens långsiktiga strategi är att alla de bilar som kommunen använder ska vara fossilfria. Det känns därför roligt att Kör rent stannar till i Kungsbacka för att inspirera och informera även privatpersoner och företagare om vad det innebär att köra fossilfritt, säger Christer Lindström, fordonsansvarig på Kungsbacka kommun.

Del av ett EU-projekt

Kör rent anordnas av Region Skåne och är en del av EU-projektet GREAT (Green REgions with Alternative fuels for Transport).

Läs mer på körrent.se och great-region.org

Kontakta gärna

Christer Lindström, fordonsansvarig, Kungsbacka kommunchrister.lindstrom@kungsbacka.se
0300-83 40 50