Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

Under perioden 16-22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till kommunen och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Tryckfelet har ingen betydelse för din rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Valmyndigheten beklagar felet och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna runt om i landet för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

Du kan lyssna på Ekots lunchsändning från den 17 augusti där Valmyndigheten berättar om det inträffade. Klicka på denna länk för att komma till inslaget.