Årets Leva livet-pristagare utsedd

Årets Leva livet-pris går till Ulla Brillman som arbetar som undersköterska på Signeshus vård- och omsorgsboende. Hon nominerades av en drygt 40 år yngre vikarie som tycker att Ulla sprider både glädje och trygghet på jobbet.

Årets Leva livet-pris går till Ulla Brillman som arbetar som undersköterska på Signeshus vård- och omsorgsboende. Hon nominerades av en drygt 40 år yngre vikarie som tycker att Ulla sprider både glädje och trygghet på jobbet.
Det var Frida Persson, som arbetar som vikarie på Signeshus vård- och omsorgsboende, som nominerade undersköterskan Ulla Brillman till årets pris.

Frida var med under prisutdelningen, som ägde rum under kommunfullmäktiges sammanträde under tisdagskvällen. Hon berättade inför alla politikerna om vilken fin kollega Ulla är innan Ulla själv fick gå upp och ta emot en check, diplom och blommor.

Berättade om sin kollega
- Ulla sprider väldigt mycket glädje och trygghet. Det spelar ingen roll hur gammal man är eller vad man kan sedan tidigare, hon är fantastisk mot alla, säger Frida Persson.

Motivering till att Ulla Brillman får årets pris är följande: ”Ulla tar så fint hand om våra äldre och ger dem guldkant på tillvaron. Hon motiverar yngre medarbetare och får dem alltid att känna att de räcker till, samtidigt som hon är beredd med en hjälpande hand och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.”

Glad pristagare
- Jag blev väldigt varm i hjärtat när jag fick veta att jag vunnit. Jag blev jätteglad. Vi är en väldigt go arbetsgrupp och jag tycker att det är väldigt roligt på jobbet, säger Ulla Brillman, som arbetar på avdelningen 9B.

Det var ordförande i nämnden för Vård & Omsorg, Marianne Kierkemann, som delade ut priset tillsammans med förvaltningschefen Lillemor Berglund. Även Helene Ljungqvist, verksamhetschef för Boende och Linda Ågren, som är enhetschef på Signeshus, var på plats under prisutdelningen.

- Jag känner mig väldigt stolt att ha en medarbetare som gör så mycket för våra kunder och som alltid tänker på att göra det där lilla extra. Det är sådant som våra kunder lever länge på, säger Linda Ågren, enhetschef på Signeshus vård- och omsorgsboende. 

Bidra till livsglädje för äldre
Det var ett enigt arbetsutskott av nämnden för Vård & Omsorg som beslutade att priset, som delats ut sedan 2008, skulle ges till Ulla Brillman. Priset på 10 000 kronor tilldelas årligen en person eller arbetsgrupp inom Vård & Omsorg som bidragit till att ge äldre bättre livskvalitet. Den eller de som får priset ska ha bidragit till att skapa välbefinnande, trygghet och livsglädje för äldre. 

Ulla Brillman har arbetat på Signeshus i 25 år och hon lovade att bjuda både kollegor och kunder på något gott för att fira priset.

- Det bästa med jobbet är arbetskamraterna men sen får man en väldigt speciell relation till dom äldre också. Även om det är tufft stundtals och tungt både fysiskt och psykiskt så kommer man nära kunderna och det finns en glädje i jobbet, säger Ulla Brillman.

Fakta Leva livet-priset
Leva livet-priset delades ut första gången 2008. Priset på 10 000 kronor ska gå till en person eller en arbetsgrupp som har bidragit till att ge äldre en bättre livskvalitet. Nomineringarna till priset görs av kommuninvånare och personal. Sedan utser nämnden för Vård & Omsorg pristagaren.

Kontakta gärna
Marianne Kierkemann, ordförande nämnden för Vård & Omsorg
0708-93 73 83
marianne.kierkemann@kungsbacka.se