Hallå där, Simon Jakobsson!

Simon Jakobsson började som näringslivutvecklare i Kungsbacka kommun i början av september. Nyföretagande, kompetensförsörjning och företagsutveckling är några av de områden Simon kommer arbeta med.

Vem är du?

- Jag är en glad och positiv kille som gjort ett år på Svenskt Näringsliv i Halland och kommer närmst från en tjänst på Marks kommun där jag var med och startade det som idag är deras Näringslivskontor. Har tidigare studerat statsvetenskap med inriktning politisk kommunikation på Högskolan i Halmstad

Varför Kungsbacka?

-  Jag såg Kungsbacka som en häftig utmaning, framförallt att få komma till en större organisation med mångårig erfarenhet av att driva näringslivsfrågor. Första intrycket är positivt, det känns att det är en kommun som vågar lyfta blicken och det finns en öppenhet för nya idéer och intryck.

Vilka erfarenheter hoppas du kunna använda från dina tidigare arbetsplatser?

-  Mixen mellan operativt och strategiskt arbete har varit spännande och det är något jag hoppas få möjlighet att utveckla även i Kungsbacka. Mina tidigare jobb har dessutom varit mycket utåtriktade vilket passar väl med min personlighet. Jag ser mig som en nyfiken och social person. Det tror jag är bra egenskaper om man ska arbeta med samverkan mellan kommun och näringsliv.

Vad gör du när du inte är i Kungsbacka?

-  Jag tittar väldigt mycket fotboll på helger och sena kvällar. Utöver det umgås jag med min sambo/blivande fru och mina vänner. Matlagning och resor är två andra stora intressen. Ett annat stort fritidsprojekt just nu är löpning och mycket rullskidor som förberedelse inför Vasaloppet i februari.