Toan ingen soptunna

Minns du avloppskakan? Skaffa papperskorg till ditt badrum så att det inte händer igen.

Häromveckan fick Avloppsrening rycka ut och suga upp en fem ton tung kaka som orsakat stopp i en avloppspumpstation. Kakan bestod av våtservetter, tops, trasor och annat som spolats ned i toaletterna i ett område i Kungsbacka.

Avloppsstopp - känsliga tittare varnas

Riksnyhet

Nyheten om avloppskakan i Kungsbacka fick stor nationell uppmärksamhet i förra veckan. Bland annat intervjuades enhetschefen på Avloppsrening i Nyhetsmorgon i TV4. Hans budskap var och är att det enda man får slänga i toan är sånt som passerat kroppen plus toapapper. Allt annat riskerar att skapa stopp i rör och pumpar.

Skaffa papperskorg i badrummet

Ett bra sätt att förhindra att skräp och främmande föremål hamnar i toan är att skaffa en papperskorg i badrummet. Där kan du slänga våtservetter, tops, bomull, hår och annat som inte ska i toan. Papperskorgen tömmer du sedan i ditt gröna sopkärl för brännbart avfall. På så sätt kan vi alla hjälpas åt att undvika nya avloppsstopp i våra avlopp.

Mer information

Maurice Bourne
Enhetschef Avloppsrening
0300-83 47 02
maurice.bourne@kungsbacka.se