Räddningstjänsten övar på Hålabäcksskolan

Måndagen den 21 januari, tisdagen den 29 januari och måndagen den 4 februari mellan klockan 18.00 och 21.00 ska Räddningstjänsten öva rökdykning i Hålabäcksskolans lokaler. Övningen kommer främst att ske i hus C som vetter mot Rosengatan.

Vi har tidigare informerat om den omfattande renovering och ombyggnation av Hålabäcksskolan som kommer att pågå fram till första halvåret 2020 med inflyttning samma år i augusti.

Övningen en win-win

Fram till april i år arbetas det mycket med förarbetet inför renoverings- och ombyggnadsstarten och därför har kommunen möjlighet att låna ut lokalen till Räddningstjänsten för övningar. Det vinner både kommunen, invånare och Räddningstjänsten på.

Hur går övningen till?

Räddningstjänsten kommer att använda ofarlig discorök under övningarna. Röken vädras ut vid övningens slut och det är främst då den syns på utsidan av byggnaden. Räddningstjänsten fingerar också en brand och rycker ut med brandbil och full utrustning för att skapa en så verklighetstrogen händelse som möjligt. Skyltar ska ställas ut som talar om att övning pågår.

 

Kontakta gärna

Projektsamordnare, Jimmi Andersson
0300 - 83 48 17
jimmi.andersson@kungsbacka.se