Vi sa hej då till tre ton plastpåsar

Närmare tre ton – så mycket plast har kommunen sparat under ett år, genom att slopa plastpåsarna i de flesta av våra papperskorgar.

Under 2018 har Lokalvården provat att ta bort plastpåsarna i många av papperskorgarna i kommunens lokaler. Nu är resultatet här. Jämfört med 2017 använde kommunen en halv miljon färre plastpåsar (519 900 stycken) under 2018. Därmed har vi sparat nästan tre ton plast.

– Detta har gjorts möjligt genom att vi alla tillsammans genomfört förändringen. Våra lokalvårdare har varit fast beslutsamma att genomföra satsningen i våra lokaler. Likaså har Lokalvårds kunder såväl som kommunens medarbetare och kommuninvånare alla hjälpt till. Både genom att tro på satsningen och genom att lyssna på uppmaningen att inte slänga annat än brännbart avfall i de papperskorgar som saknar plastpåse, säger Sandra Einhaus, utvecklare på Lokalvård.

Då resultatet fallit så väl ut kommer kommunens lokalvård att även fortsättningsvis välja att inte sätta plastpåsar i papperskorgarna.

– Det här visar att vi genom samarbete och beslutsamhet kan göra skillnad för miljön, säger Ann Cathrine Roxhage, verksamhetschef.

Läs mer:

Lokalvården säger hej då till plastpåsarna

Kontakta gärna:

Ann Cathrine Roxhage, verksamhetschef Lokalvård
0300-83 42 38
ann-cathrine.roxhage@kungsbacka.se

Sandra Einhaus, utvecklare Lokalvård
0300-83 40 62
sandra.einhaus@kungsbacka.se