Hög tid för pepparkaksbygge

Var med och tävla i den årliga tävlingen Bräckliga bruna byggen! Måndag 25 november börjar inlämningen av bidrag till tävlingen, så nu måste du börja baka.

Snart sprider sig en doft av pepparkaka över hela kulturhuset Fyren. Det är dags för den årliga tävlingen med skapelser av pepparkaksdeg – Bräckliga bruna byggen, som i år går av stapeln för tjugonde gången.

Du kan lämna in ditt bidrag till tävlingen från måndag 25 november klockan 10 fram till onsdag 27 november klockan 20 i informationsdisken i Fyrens bibliotek, Borgmästaregatan 6.

Alla får vara med

Både vuxna och barn kan vara med och tävla. Baka tillsammans med dina vänner, din arbetsgrupp, dina kompisar på förskolan, din klass eller lämna in ett eget bidrag. Det kan vara stort eller litet, modernt eller klassiskt – ja det kan föreställa vad som helst och du tävlar i fyra kategorier: Folkets röst, Bästa kreativa barnbygge, Bästa hållbara bygge och Bagarens bästa bygge.

Fler bidrag från vuxna

Bagarens bästa bygge är en särskild klass för vuxna, personer över 18 år.

- Vi vet att det finns arkitekter, hemmabagare och duktiga kreatörer runt om i kommunen och vi hoppas att vi får in riktigt många bidrag till vuxenklassen i år, säger Britta Nyström utvecklare konst, publik & pedagogik.

Var med och rösta från 28 november

Det är alla besökare i kulturhuset Fyren som röstar på byggena. Kom till Fyren och titta på utställningen och lämna din röst. Röstningslåda finns på plats i utställningen mitt i Fyren från 28 november klockan 12 och är öppen till 12 december klockan 12.

Prisutdelning sker i samband med Fyrens traditionella luciafirande fredag 13 december klockan 17, strax innan Kulturskolans luciatåg.

 

Kulturhuset Fyren

Öppettider
Måndag-torsdag 8-20 (bemannat från 10)
Fredag 8-18 (bemannat från 10)
Lördag-söndag 11-15

Besöksadress
Borgmästaregatan 6

Postadress
Box 10071
434 21 Kungsbacka 

Kontakta gärna