Läs av din vattenmätare

I dagarna skickar vi ut den årliga påminnelsen om att läsa av vattenmätaren. Att du lämnar in din mätarställning gör att vi kan fakturera rätt avgift.

Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat. Mätarställningen ska läsas av av dig som abonnent och lämnas in en gång per år. Det gör att vi kan beräkna din förbrukning mer exakt, så att du betalar rätt avgift.

Årlig avläsning = rätt belopp på fakturan

Utan avläsning fakturerar vi för en beräknad förbrukning, baserad på fastighetens tidigare förbrukning. Ju längre tid som går utan avläsning, desto större är risken att den fakturerade förbrukningen avviker från den faktiska förbrukningen. Var tionde år byter vi ut vattenmätaren hos alla abonnenter, så om inte förr sker en avstämning då.

Välj typ av avisering

I utskicket kan du ange om du vill aviseras via SMS eller e-post nästa år. I år får över 8 000 abonnenter i Kungsbacka påminnelsen på detta sätt.

Scanna QR-kod

För att lämna din mätarställning, följ instruktionerna i utskicket. Enklast är att scanna QR-koden så kommer du direkt till den ruta där du lämnar din mätarställning. Har du en nyare mobiltelefon (Iphone operativsystem 11 eller Android 9) så kan du scanna direkt med mobilkameran. Om du har en äldre version måste du först ladda ned en app som läser QR-koder.

Du kan även lämna din vattenmätarställning här - ange kundnummer och anläggningsnummer som står i utskicket. 

Mätarställningen lämnas utan nollor och utan decimaler. Står det till exempel 00718 på mätaren skriver du in 718.

För att få med avläsningen på fakturan som går ut i januari behöver vi din mätarställning senast 24 november.

Sommarstuga

Är vattenmätaren i sommarstugan kvar över vintern rekommenderar vi att du läser av den innan du lämnar stugan för säsongen, och lämnar in ställningen till oss. Då får du med sommarens förbrukning på årets taxa.

Är vattenmätaren nedtagen för vinterförvaring av oss på kommunen behöver du inte läsa av den, det gör vi när vi tar in den.