Sandlyckan vård- och omsorgsboende vinnare av Guldtanden

I konkurrens med cirka 100 andra boenden i Halland kammade Sandlyckan vård- och omsorgsboende hem priset Guldtanden 2019. Medarbetarna prisas för sitt engagerade sätt att ta hand om de äldres munhälsa.

Det är sjunde året i rad som företaget Oral Care delar ut priset Guldtanden. Årets vinnare i region Halland är Sandlyckan vård- och omsorgsboende som får priset för att de på ett engagerat sätt arbetat för en god munhälsa hos de kunder som bor på boendet. Syftet med Guldtanden är att på ett unikt sätt uppmärksamma, och uppmuntra, positiva insatser som görs av personal inom vård och omsorg. 

Prisutdelning på boendet

Onsdagen den 23 oktober var det prisutdelning på boendet, där medarbetarna fick ta emot blommor och diplom och företaget bjöd på smörgåstårta. Oral Cares Ida Krekula var på plats för att överlämna priset och hon höll även ett tal till medarbetarna. 

- Det värmer i våra hjärtan att se det engagemang ni har och ert fina bemötande ni visar oss och era boende. Ni tar till er av våra råd och rekommendationer och vill göra skillnad precis som vi.Är det något som vi som företag värdesätter högt så är det en god munhälsa hela livet. Detta är ett gemensamt ansvar som vi har och som vi är glada över att vi tillsammans hjälps åt med att förverkliga, säger Ida Krekula på Oral Care. 

Enhetscheferna Sandra Nilsson och Anneli Hafström är stolta över sina medarbetare.

- Det är ju verkligen våra medarbetares pris och det är roligt när omsorgspersonalen får sådan uppskattning. Man blir ju glad och stolt både över det fina priset men också att Oral Care i nomineringen beskrev engagemanget hos personalen och att de upplevde att de blir så väl bemötta när de kommer till Sandlyckan, det tycker jag känns extra bra, säger Anneli Hafström.

Viktigt med god munhälsa

Munhälsa är viktigt eftersom bristande munhygien och dålig kontakt med tandvården ökar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar, lunginflammation och kan leda till problem med allmänhälsan.
Riskerna är störst bland sjuka och äldre som är i behov av daglig vård och omsorg. Många av de som bor på ett vård- och omsorgsboende får förlita sig på personalen för att klara tandborstning och munhygien och därför är medarbetarnas insatser extra viktiga.

Gör behandlingar på boendet

Det är Oral Care AB som instiftat och delar ut priset. Guldtanden delas ut i alla de regioner/landsting där Oral Care är verksamma; Stockholm, Uppsala, Sörmland, Östergötland, Västra Götaland, Halland och Skåne.  
Oral Care är Sveriges största mobila tandvårdsföretag. Företagets leg. tandläkare och tandhygienister behandlar årligen över 30 000 patienter, främst inom äldreomsorgen. Oral Cares mobila verksamhet besöker och behandlar alla patienter i deras eget hem. Alla behandlingar utförs i samarbete med vårdpersonal och sjuksköterskor inom äldreomsorgen.
Förra årets Guldtand fick till Åsa vård- och omsorgsboende i Kungsbacka kommun.

Kontakta gärna
Anneli Hafström, enhetschef Sandlyckan
anneli.hafstrom@kungsbacka.se
0300-83 81 70

Sandra Nilsson, enhetschef Sandlyckan
sandra.nilsson@kungsbacka.se
0300-83 81 69