Snart dags för Gymnasiedagarna

Den 8-10 oktober är det åter dags för Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i Göteborg. Gymnasiedagarna är en av Sveriges största mötesplatser inför gymnasievalet. Över 30 000 elever och föräldrar väntas besöka mässan i år.

Träffa representanter från gymnasieskolor

Gymnasiedagarna är en utbildningsmässa för de elever som ska göra sitt gymnasieval. Här får de blivande gymnasieeleverna möjlighet att träffa representanter från både gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På plats finns också personal från Gymnasieantagningen, representanter från arbetslivet och studie- och yrkesvägledare från hela regionen.

Kungsbackas kommunala gymnasier på plats

Kungsbackas kommunala gymnasier, Beda Hallbergs gymnasium, Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet är på plats under hela veckan i en gemensam monter.

- Vi är tre skolor som samarbetar under paraplyet ”Kungsbacka kommuns gymnasieskolor” och som tillsammans erbjuder ett brett utbud av program och inriktningar, säger Patrik Elvirsson, kommunikatör på förvaltningen för Gymnasium & Arbetsmarknad. 

Kungsbackas kommunala gymnasieskolor hittar du i monter B06:22

Testa olika yrken

Future Skills är en spännande interaktiv del av mässan, där du som besökare kan lära dig mer om olika yrken. Genom prova på-aktiviteter och genom samtal med utställarna får du insyn i olika branscher och yrken. Målet med Future Skills är att hjälpa eleverna att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

Läs mer om Gymnasiedagarna