Noxon – det lokala globala bolaget

Noxon tillverkar dekantercentrifuger för avvattning av kommunalt och industriellt slam – separerar partiklar från vätskor. Företaget grundades 1987, har 38 anställda och har sitt kontor och tillverkning i Fjärås. Under oktober så träffade Kommunstyrelsens arbetsutskott Jens Johansson som är VD på Noxon.

”When results matter”

Det är ledorden och med det menar Noxon att ju torrare slam desto mindre volym att transportera/deponera. Några av verksamheterna som man kan hitta Noxon-maskiner i är återvinning, olja & gas, biogas och kommunala reningsverk.

– Genom att avvattna slam effektivt sparar vi både pengar och miljö, menar Jens.

Liten aktör på en gigantisk marknad

Med en omsättning på ungefär 70 miljoner så är Noxon en lite aktör bland jättar som, Alfa Laval, GEA och Flottweg. Men genom en bra maskin med goda resultat och att vara välrenommerade, speciellt på hemmamarknaderna så lyckas Noxon trots sin storlek i den tuffa konkurrensen.

– Vi vill vara det lilla globala bolaget som konkurrerar genom en bra produkt, som ger goda resultat, flexibilitet samt snabb och tillförlitlig service, säger Jens Johansson, VD på Noxon.