Prova på att dansa utan krav

Är du eller känner någon som är 13-17 år och vill dansa utan krav? Nu finns möjlighet att prova på att dansa med fokus på rörelseglädje och gemenskap!

Dans för hälsa är en aktivitet som är till för dig som är i åldern 13-17 år och som ibland känner stress eller oro, har magont, huvudvärk eller sömnbesvär, är nedstämd eller har bristande självkänsla. Du deltar utan krav och dansar för din egen skull, för att må bra och uppleva glädje och gemenskap.

Dansa för att må bra

Så här säger några av ungdomarna som deltagit i Dans för hälsa under hösten: 

– Jag tycker det är väldigt roligt med dansen för jag känner att jag äntligen har något att se fram emot efter skolan. Känner mig även mer trygg och trivs mer med mig själv! 

– Jag är ganska stressad i skolan så det var väldigt skönt, avslappnande och roligt att komma hit, köra dans och slappna av. Längtar till nästa gång!

Dans för hälsa är ett projekt i samverkan mellan förvaltningen för Kultur & Fritid och elevhälsan och vill främja hälsan för unga i åldern 13–17 år. Kursen leds av Kulturskolans danslärare. Projektet är baserat på uppmärksammad forskning från Örebro universitet som visar på de goda effekterna som dans har för den psykiska hälsan och välbefinnandet. Konceptet finns i flera kommuner runt om i Sverige. 

Prova på

Vecka 50 är det prova på-tillfällen för nya intresserade. Du behöver inte ha några förkunskaper och det är gratis att delta. Ha gärna på dig mjuka, sköna kläder som du känner dig bekväm i.

OBS: Tisdag 10 december är inställt men välkommen på onsdag 11 december!

Tisdag 10 december, Kollaskolans motionshall, Akvamarinvägen 1
Dans: 16.15-17.10
Föräldrainformation: 17.10-17.30 

Onsdag 11 december, Klockfoten, Kulturhuset Fyren (andra våningen)
Dans: 16.15-17.10
Föräldrainformation: 17.10-17.30

Det blir även efterföljande information för föräldrar, eftersom det är viktigt att de har kunskap och kan hjälpa peppa och motivera.

Anmälan

Kontakta Anna Corneliussen vid frågor och för att anmäla intresse: anna.corneliussen@kungsbacka.se, 0300-83 47 62. Namn, ålder och skola behövs i anmälan. Terminen startar vecka tre nästa år.

Läs mer om Dans för hälsa

Kontakta gärna

Anna Corneliussen, hälsoutvecklare
0300-83 47 62
anna.corneliussen@kungsbacka.se