Sju Superföretag i Kungsbacka 2019

I år är sju Kungsbacka-företag utnämnda till Superföretag av tidningen Veckans affärer. – Vi skickar våra varmaste gratulationer! Växande företag som gör vinst och anställer är en förutsättning för kommunens utveckling och välfärden, säger Hans Forsberg, ordförande i kommunstyrelsen.

Ett av företagen är Biotech i Kungsbacka AB som utvecklar och säljer laboratorieinstrument och komponenter till tillverkare och distributörer världen över. Verksamma i Onsala har bolaget haft en imponerande utveckling med mer än dubblerad omsättning de senaste tre åren. Med tio anställda verkar Biotech på en något avlägsen plats, ute på landsbygden i Onsala.

– Vi har spännande projekt på gång och planerar för en fortsatt expansion med fler anställningar inom kort, säger bolagets VD Anders Grahn.

Knappt 1 på 1000 företag

Det är endast en knapp promille av Sveriges företag som uppfyller kraven och kan titulera sig Superföretag 2018.

– Vi vet att det ligger mycket hårt arbete bakom framgångarna att bli utsett till Gasell- och Superföretag. Vi vill skapa förutsättningar för företagarna och arbetar kontinuerligt med att göra Kungsbacka till en bra plats att starta, driva och utveckla företag på, säger Elinor Filipsson, näringslivschef på Kungsbacka kommun.

Kort om årets superföretag

Årets superföretag är en utnämning av Veckans affärer i samarbete med analysföretaget Bisnode. Det är en ranking av de mest framgångsrika svenska aktiebolagen. Urvalet och rangordningen baseras på företagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren och är en sammanvägning av tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering i jämförelse med alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet. 

Årets Superföretag i Kungsbacka 2019

  • Hot Screen
  • Knapes
  • Veteranpoolen
  • Ahlström factory
  • Johan Qvist Plåt & Isolering
  • Biotech i Kungsbacka
  • Kala