Julkänsla i hjärtat av Kungsbacka

Den årliga julmarknaden, som är en tradition i Kungsbacka sedan 50-talet, blev en stor succé. En blandning av lokala hantverkare och producenter intog tillsammans med unga företagare från kommunens gymnasieskolor torget under första advent.

- Det känns fantastiskt roligt att vi i år har rekordmånga UF-företag i Kungsbacka. Men det var en liten utmaning, för det krävde att vi hade fler tält. Det var viktigt att alla skulle få tak över sig, säger Jessica Blume, platsutvecklare på Kungsbacka kommun.

Marknaden som kommunen anordnar tillsammans med Kungsbacka Idrott var välbesökt och uppskattad, inte minst på grund av scenprogrammet som bjöd på körsång, trolleri och allsång.

Det var inte bara torget som firade in julen under första advent. Flera butiker och kaféer i centrum hängde på med både julerbjudanden och glöggmingel.

- Det känns så roligt att vi bjuder på julkänsla i hela centrum när vi har julmarknad, inte bara på torget. Butikerna hade extraöppet med fina julerbjudanden, avslutar Jessica Blume.