Illustration av de nya idrottshallarna. Illustration: BAU

Nu börjar idrottshallarna byggas

Nu är allt klart för att börja bygga idrottshallarna på Kungsbacka sportcenter. Det är Nystad Stadsutveckling AB med hjälp av Serneke bygger idrottshallarna som planeras stå färdiga vid årsskiftet 2020/21.

Kungsbacka kommun kommer att hyra hallarna som ska användas för både skolidrott och föreningsliv. Idrottshallarna kommer att ligga intill nya badhuset på den plats där Aranäshallen B låg tidigare.  

Första spadtaget för hallarna tas onsdag 18 december.

Klart för skolan

Tisdag 17 december fattade kommunstyrelsen beslut om det avtal som innebär att kommunen säljer mark till Nystad Stadsutveckling AB där Internationella Engelska Skolan ska byggas. Det är den sista delen i avtalen med Nystad. Skolstarten är planerad till augusti 2021.

Spadtag för skolan planeras att tas i maj 2020.

Ett område i utveckling

En ny idrottshall är en del av allt som händer i utvecklingen av området runt Kungsbacka sportcenter och Aranäs stadsdel. Arbetet med det nya badhuset är igång och utanför kommer Idrottsparken att ligga med plats för olika aktiviteter. Norr om parken och badhuset planeras Internationella Engelska Skolan med idrottshallarna intill. Kvarteren Aranäs 3 och 4 innebär nya bostäder, parkeringshus och verksamheter. Hela området är centralt och viktigt för stadsutvecklingen.

Läs mer här: Kungsbacka sportcenter och Aranäs

Kontakta gärna