Ida är årets unga talang

På onsdagskvällen korades årets unga branschstjärnor inom besöksnäringen i Västsverige. En av pristagarna på galan var Ida Bitsch från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium.

Visita i Västsverige delar varje år ut ett stipendium för att uppmärksamma unga talanger inom besöksnäringen. Syftet är bland annat att höja statusen inom restaurang- och livsmedelsbranschen. 

Galan "Awards Night" hölls på Scandic Rubinen i Göteborg där Ida Bitsch från Elof Lindälvs gymnasium och Sofiah Björnsdotter från Almåsgymnasiet i Borås mottog sina stipendium som årets unga talanger. 

- Jag är oerhört tacksam att jag från början blev nominerad av mina lärare och att sedan gå och vinna gjorde allting ännu mer fantastiskt. Varje dag ser jag tecken på att jag hittat hem i denna bransch och jag ser så mycket fram emot allt vad den har att erbjuda mer, säger Ida Bitsch. 

Årets yrkeslärare

På samma gala utsågs också Catharina Thorell, lärare på Hotell- och turismprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium, till årets yrkeslärare. 

Ur motiveringen: Årets yrkeslärare ser nya möjligheter där andra ser utmaningar och genom sitt stora kontaktnät får eleverna vara med i branschens verklighet - både i Sverige och utomlands. 

- Att få denna utmärkelse som yrkeslärare känns stort och jag känner mig så stolt. Tack alla fina elever under åren samt kollegor och föräldrar som har stöttat mig under min tid som yrkeslärare. Att få driva projekt, både nationellt och internationellt, tillsammans med näringslivet har verkligen varit min drivkraft. 

Även Elof Lindälvs samarbetspartner Lyxells restaurang på Vallda Golf & Country Club fick pris på galan som årets praktikföretag. 

Kontakta gärna 

Emil A Johansson, Restaurang- och livsmedelsprogrammet
0300-83 30 37
emil.a.johansson@kungsbacka.se

Catharina Thorell, Hotell- och turismprogrammet
0300-83 36 06
catharina.thorell@kungsbacka.se