Kungsbackas nya badhus – bada resten kvar

Kungsbacka kommun bygger ett nytt badhus som ska stå klart i april 2020 och nu är det bada resten kvar! Det händer mycket på badhusområdet, och snart kan vi också se del två av badhuset på Kungsbacka sportcenter. Den delen innehåller den ena höj- och sänkbara undervisningsbassängen och omklädningsrummen.

Något för alla

Det efterlängtade badhuset är ett familjebad och träningsanläggning i tre våningar med delbar bassäng på 50x25 meter, hopptorn och en enmeterssvikt samt två stycken undervisningsbassänger. 

Den stora bassängen har 10 simbanor. Badhuset innehåller en familjedel med småbarnspool, varmbassäng och en bassäng med bland annat strömkanal samt en relaxavdelning om 450 kvadratmeter med kallpool, tre bastur och utvändig terrass. I badhuset byggs också ett gym och café med cirka 120 sittplatser inomhus.

Arbetet löper på

Under veckan fortsätter Betonmast, kommunens upphandlade entreprenör, arbetet med att forma och armera den del som blir familjebad. – Det är många runda och ganska komplicerade former som måste gjutas på plats, säger Ove Olsson, platschef Betonmast. 

Redan nu är fönster runt den del som täcker 50-meters bassängen på plats, och arbetet med att lägga yttertak pågår som planerat. Vatten, avlopp och rör är på agendan till framförallt toaletter och duschar, men mer intressant är kanske att rör som ska transportera poolvattnet i systemet monteras.

Kontakta gärna

Maria Rosenberg,verksamhetschef Lokalförsörjning
0300-83 44 30
maria.rosenberg@kungsbacka.se

ANDRA NYHETER OM BADHUSET