Dags att skifta däck för Vintercyklisterna

Susanne Bovin är lärare på Gullregnsskolan. Hon har fyra kilometer till jobbet och valde tidigare bort cykeln under vinterhalvåret. Men denna säsong blev det annorlunda. Susanne Bovin är en dem som nappade på projektet Vintercyklist säsongen 2018–2019.

Hur är det att vara Vintercyklist?

– Det har varit riktigt bra. Jag har inte så lång resväg till mitt arbete men cykelturen fram och tillbaka gör att jag får röra på mig varje dag, jag får frisk luft och mår helt enkelt bättre. Det har varit jätteskönt att cykla med dubbdäck! Vinterväglaget har varit helt ok under vintern men under några veckor var det mycket snö och emellanåt var det både snöslask och isvägar, så dubbdäcken har gjort cykelturen säkrare.

 Det var många som sökte till de 25 Vintercyklistplatserna. Vad fick dig att söka?

– Jag läste annonsen på Kungsbackas hemsida och blev nyfiken. Jag har inte cyklat så mycket under vinterhalvåret tidigare och tänkte att detta kunde vara starten till en ny, bra vana.

 Vad tycker du om kommunens initiativ?

– Det är bra att kommunen uppmärksammar cyklingen som ett alternativ till bilen eller bussen. Bättre för miljön och bättre för hälsan.

 Blev det som du tänkt dig?

– Det blev nog bättre än vad jag hade tänkt. Det som har stoppat mig tidigare är det kalla, tråkiga vädret samt väglaget under vintern, men med rätt kläder, rätt inställning och dubbdäck på cykeln har det inte varit många dagar där cykeln har fått stå kvar hemma!

 Kommer du att fortsätta cykla på vintern?

– Ja, det kommer jag absolut att göra.

 

Läs mer om Vintercyklist