Från grusgrop till färdig byggnad

Arkitekturen är uppseendeväckande med den böljande glasfasaden som redan har blivit lite av ett landmärke att ta sikte på när man närmar sig centrala Kungsbacka. I maj slår man upp portarna för de första verksamheterna i det nya Valandhuset som inrymmer både parkering och ett flertal verksamheter. Jonas Håkansson, vd på Aranäs Fastigheter visade runt när Kommunstyrelsens arbetsutskott och Näringslivsenheten var på besök.

Fastighetsägaren har tagit höjd för morgondagens medvetna resenär och anpassat fastigheten för cyklister med ett stort cykelrum på entréplan och det kommer finnas ett flertal laddningsbara p-platser. I markplan längs Valands promenad kommer en pizzeria och Harrys restaurang flytta in. Lite högre upp i fastigheten kommer advokatfirmor och banker att flytta in.

– Att utveckla Valand har varit en resa in i framtiden och vårt viktigaste projekt någonsin. Det påverkar hela Kungsbacka, säger Jonas Håkansson, vd för Aranäs fastigheter.

Det var ett uppskattat besök och en något ovan känsla för hela Kommunstyrelsens arbetsutskott att kunna blicka ut över Kungsbacka med havet i horisonten.