Bild framtagen av PP Arkitekter (utformning baserad på tidigare förslagshandlingar framtagna av Norconsult). Kungsbacka sportcenter, vy mot badhusets foajé med entrétrappa oh relaxterass. Den skissade vyn redovisar tänkt inriktning på färgsättning och byggnadens volym.

Ni bad om det - smygtitt på nya badhuset

Kungsbacka kommuns nya och efterlängtade badhus ska stå klart våren 2020 och nu är det dags för en smygtitt invändigt.

Stor variation för alla

Det efterlängtade badhuset är ett familjebad och träningsanläggning i tre våningar med 1000 kvm gym och ett café med cirka 120 sittplatser inomhus. Den största bassängen är 50x25 meter och har 10 simbanor. Den är även delbar och erbjuder ett tre meter högt hopptorn och en enmeterssvikt.

Badhuset innehåller en familjedel med småbarnspool där barnen kan jaga sprutande vatten ur fast monterade leksaksdjur och en blomma. Det finns en varmbassäng och en bassäng med bland annat strömkanal, rutschkanor och en relaxavdelning om 450 kvadratmeter med kallpool, tre bastur och utvändig terrass.

Tillgängligt för alla

Det finns två undervisningsbassänger som har höj- och sänkbara golv som gör det möjligt att justera djupet från 0 meter till fullt djup. Till övriga bassänger är det förberett för att sätta i mobila personlyft. Till den stora vattenrutschkanan finns det en separat hiss som alternativ till trapporna. Det finns ledstråk, kontrastmarkeringar och hela badhuset är tillgängligt med rullstol. 

Läs mer

 

Kontakta gärna

Maria Rosenberg,verksamhetschef Lokalförsörjning
0300-83 44 30
maria.rosenberg@kungsbacka.se

ANDRA NYHETER OM BADHUSET