Ny integrationschef på plats

Kungsbacka kommun har en ny integrationschef på plats, med uppdraget att leda och samordna Kungsbacka kommuns integrationsarbete. Navid Samadi är utbildad jurist och har flera år på Migrationsverket med sig i bagaget.

– Navid Samadi har den kompetens och erfarenhet av att arbeta med området som vi sökte. Detta i kombination med ett driv och personliga egenskaper som rimmar väl med vår önskade arbetsplatskultur gjorde honom till rätt person för arbetet, säger biträdande kommundirektör Mariana Vikström.

– Vi har en stark förhoppning om att han ska kunna fokusera mer på våra nya invånares förutsättningar till självförsörjning och ett självständigt liv än bara boendefrågan, säger Mariana Vikström.

Navid Samadi beskrivs som en person med starkt engagemang och med ett genuint intresse för människor, särskilt för dem som av olika anledningar har hamnat i utsatta lägen. Han ser på uppdraget med ödmjukhet och nyfikenhet.

– Det är väldigt roligt att vara här. Jag har hört mycket gott om Kungsbacka kommun som arbetsplats och jag är mycket ödmjuk inför utmaningen vi står inför. På kort sikt handlar det om boendesituationen och på lång sikt hela etableringsprocessen, säger Navid Samadi.

– Integration skapar vi tillsammans. Alla tjänar på att det är lätt att snabbt komma in och bli en del av samhället, avslutar Navid Samadi.

Navid Samadi är placerad på Kommunledningskontoret och rapporterar till Mariana Vikström, biträdande kommundirektör.