Grattis Kullaviksskolan - vinnare i språkolympiaden 2019!

Kullaviksskolan i Kungsbacka var en av vinnarna när International Language Competition avgjordes i Malmö 28-29 mars.

International Language Competition är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor. Tävlingen avgjordes 28-29 mars i Malmö och då tävlade elever från hela Sveriges grundskolor i kategorierna tyska, franska och spanska. Kullaviksskolan vann regionfinalen i de tre kategorierna var därmed på plats i Malmö. 

Utslagsfråga fick avgöra

När de 21 frågorna i riksfinalen i tyska var ställda stod det lika mellan Kullaviksskolan och en grundskola i Umeå så det behövdes en utslagsfråga för att skilja lagen åt berättar. Till slut vann eleverna Eric och Celina med 21 -20!  I kategorierna Franska och Spanska kom Kullaviksskolan på hedrande 4:e respektive 6:e plats.

Skapa intresse för samhällsfrågor

Syftet med International Language Competition är att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå och att ungdomar ska bli intresserade av att få ett ökat intresse för kultur, historia och samhällsfrågor i de länderna där språket talas.

Tävlingen genomförs genom ett samarbete mellan Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, It’s Learning och Mundolingue. Ambitionen hos arrangörerna är också att skapa ett nät av kunskapsutbyte och metodik inom moderna språk.
2018 deltog totalt över 14 000 elever, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. 

Språkolympiaden

Kontakta gärna

Moncia Floback, rektor
monica.floback@kungsbacka.se