Sagorum, Hålabäck öppna förskol Förskollärare Hålabäcks öppna förskola och medarbetare Kungsbacka kommun Sinnesrum, Hålabäck öppna förskola Ulrika Lundén, enhetschef öppen förskola och Navid Samadi, integrationschef isa förskollärare Hålabäcks öppna förskola

Öppna förskolan Hålabäck är igång

Hålabäcks öppna förskola har extra fokus på integration och språkstöd och den 15 april öppnades verksamheten på Syrengatan för barn och vuxna. Innan den officiella öppningen invigdes lokalerna, då bjöds medarbetare från andra verksamhet in och fick möjlighet att veta mer om öppna förskolans inriktning.

– Kungsbacka kommun växer, invånarantalet och antalet barnfamiljer ökar så det känns väldigt bra och roligt att öppna ytterligare en mötesplats för familjer, säger Ulrika Lundén, enhetschef Förskola & Grundskola.

Verksamheten bidrar till Ett Kungsbacka

Kommunen arbetar för Ett Kungsbacka och Hålabäcks öppna förskola samarbetar med flera andra professioner som bland annat familjebehandlare och bibliotekarie. Bokbilen planerar att köra ut någon gång i månaden och ha en hållplats utanför lokalerna. Senare i höst spelas en arabisk dockteater.

Öppet hus för medarbetare

Den 12 april kom inbjudna kollegor från kommunen. Under invigningen som arrangerades som öppet hus fick medarbetare från bland annat förvaltningarna Kultur & Fritid, Individ & Familjeomsorg och Förskola & Grundskola kika runt. Även kollegor som tillexempel arbetar med integration valde att besöka lokalerna. Måndagen den 15 april var sedan alla barn och vuxna välkomna till den nya verksamheten på Hålabäck. 

Om kommunens öppna förskolor

Öppna förskolan på Hålabäck blir de åttonde öppna förskolan i Kungsbacka kommun. Det finns två öppna förskolor i centrala Kungsbacka och i ytterligare sex i andra geografiska områden. Verksamheten vänder sig till barn i 0-6 år i sällskap av en vuxen. På öppna förskolan får barn leka med andra barn och vuxna träffar andra vuxna. Som förälder kan man också få stöd i föräldrarollen.

Öppna förskola i Hålabäck är öppen måndagar, tisdagar och fredagar mellan klockan 9-13. På torsdagar klockan 13-15 finns medarbetare vid informationsdisken på Kompetenscentrum. Förskollärarna kommer också att informera om öppen förskola på kommunens språkcafé. Här hittar du mer information om öppen förskola 

Kontakta gärna

Enhetschef Ulrika Lundén
0300-83 45 44
ulrika.lunden@kungsbacka.se