Nu gör vi det enklare att söka försörjningsstöd

Nu kan du ansöka om försörjningsstöd via en e-tjänst här på kommunens webbplats. Det innebär att du kan ansöka via dator, smartphone eller surfplatta. Du kan ansöka när du vill på dygnet och genom att använda e-tjänsten sparar både du och vi tid i handläggningen.

Bank-id

För att kunna göra en ansökan behöver du ha bank-id och vara folkbokförd i Kungsbacka kommun. Söker du tillsammans med en partner behöver båda signera ansökan när den är färdig via bank-id. Om du saknar bank-id kontaktar du din bank. Du kan också läsa mer på www.bankid.com

Hur gör jag?

Du hittar e-tjänsten och information om hur den fungerar här.
Där finns också en film som visar hur du gör. Textningen till den går att få på flera olika språk.

Du kan bara ansöka om försörjningsstöd en gång per månad. När du har skickat in din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. Om du har skäl för att fortsätta lämna in din ansökan på papper så är det fortfarande möjligt.

Behöver du hjälp

Har du frågor eller behöver hjälp med att komma i gång kan du kontakta Kungsbacka Direkt, 0300-83 40 00 eller besöka Kompetenscentrum på Södra Torggatan 16 i centrala Kungsbacka.