Rådslag mellan unga och politiker

Busskort, ishall och skejtramper. Detta är några av de ämnen som ungdomar tycker behöver förbättras i kommunen. Under två månader har unga fått lämna förslag och röstat på förbättringar och nu är det dags för rådslag med kommunens politiker.

Vårens Barbrobetalarkampanj avslutades 7 april. Under två månader har kommunens ungdomar fått lämna förslag och röstat på förbättringar i kommunen. Vad är Barbrobetalar?

Frågorna som tas upp är:

1) Busskort till alla ungdomar i årskurs 6-9

2) Sommarlovsbusskort

3) Fler skejtramper till skejtparken i Särö centrum

Rådslag 24 april

Rådslaget är i matsalen i Särö skola onsdag 24 april klockan 16–18. Då träffas ungdomar och politiker och diskuterar förslagen. De förslag som inte gick vidare till rådslaget görs om till synpunkter som kommunen tar hand om. Den som lämnade förslaget kommer att få ett svar från kommunen om hur man ska gå vidare med synpunkten.

Rådslaget är öppet för allmänheten.

Beslutsprocessen

Det kan ta olika lång tid att besluta om ifall kommunen ska genomföra förslaget. Det kan bero på om det finns pengar för att göra det. Det kan också bero på vem som behöver ta beslutet. I vissa fall kan det krävas ett politiskt beslut ända upp i Kommunfullmäktige för att genomföra förslaget, och i vissa fall räcker det med ett beslut inom en enskild förvaltning.

Kontakta gärna 

Nedim Kirlic, utvecklare på Kultur & Fritid 
nedim.kirlic@kungsbacka.se
0300-83 78 50