Bli en viktig vuxen för ett barn

Vill du göra en insats för ett barn? Det finns många barn som är i behov av en vuxen utöver sina föräldrar. Vi söker dig som har tid, utrymme och engagemang för att bli en viktig vuxen för ett barn.

Genom kommunen kan du hjälpa ett barn. Vi söker nu familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Familjehem

Som familjehem tar du emot barn som av olika anledningar inte kan bo hemma. Barnet bor hos dig och det är din uppgift att ge barnet daglig omsorg och en trygg tillvaro.

Socialstyrelsen beskriver hur du kan hjälpa ett barn och vad det innebär, samt om andras erfarenheter på mininsats.se. Där kan du också anmäla ditt intresse. Du kan även kontakta Familjehem i Kungsbacka kommun, deras kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan.

Kontaktfamilj och kontaktperson

Att vara kontaktfamilj innebär att man någon helg i månaden tar emot ett barn i sitt hem, men omfattningen på uppdraget kan variera beroende på barnets behov.

Som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn. Hur ofta och hur länge beror på det enskilda barnets behov, men det kan röra sig om några gånger i veckan eller i månaden.

Vid frågor eller för att anmäla ditt intresse:

Kontakta gärna

Ring vårt kundcenter Kungsbacka direkt för att komma i kontakt med familjehem eller mejla familjehem direkt. Kundcenter Kungsbacka dirket hjälper till med att koppla dig till en ledig familjehemssekreterare. 

Telefon: 0300-83 40 00
E-post: familjehem@kungsbacka.se 

Öppettider
Måndag 8-18
Tisdag-torsdag 8-17
Fredag 8-15  

Besöksadress
Stadshuset, Storgatan 37, Kungsbacka

Postadress
Box 104 14
434 24 Kungsbacka