Medarbetarna ordnade folkparksfest för boende och anhöriga

Dignande kakfat, levande musik och en trädgård fylld med aktiviteter som väcker gamla minnen till liv. Det var resultatet när medarbetarna på Åsa vård- och omsorgsboende ordnade folkparksfest för boende och anhöriga.

I Kungsbacka vill vi att alla ska leva livet, hela livet. Det har medarbetarna på Åsa vård- och omsorgsboende tagit fasta på och med ett stort engagemang anordnade de i torsdags en folkparksfest för boende och anhöriga. Då förvandlades boendet till Pöla Gustafs Folkpark med anor från 50-talet. 

Kaffe och sju sorters kakor

Hela trädgården på Åsa vård- och omsorgsboende fylldes med olika stationer, som till exempel hästskokastning, chokladhjul och dansbana med levande musik. Här fanns också grillad korv, glass och inte minst ett kafé med minst sju sorters kakor och hela tillställningen var ackompanjerad av sol och en klarblå himmel. 
Undersköterskorna Jeanette Forsman och Anna Snödahl var precis som alla medarbetare klädda i tidstypiska kläder och var kaféansvariga under festen.

- Vi har bakat jättemycket och jättelänge så att det ska finnas många olika sorters kakor till kaffet. Det var viktigt förr. Festen är jätteuppskattad av både boende och anhöriga och det är roligt eftersom det ligger mycket jobb bakom. Här kan man umgås i flera timmar, precis som kanske gjorde förr i folkparkerna, säger Jeanette Forsman. 

- Dessutom är det trevligt att göra något gemensamt med kollegorna, något som vi skapar tillsammans, säger Anna Snödahl. 

Speciell dag

Hos Kungsbacka kommun arbetar människor som vill, vågar och kan. Det är undersköterskorna Rose-Marie Aronsson och Joakim Hansson, som för dagen sköttes chokladhjulet, bevis på. Idéen till folkparksfesten föddes av Rose-Marie som ville återskapa minnen för alla äldre som en gång i tiden gick på folkpark.
Både chefer och kollegor nappade på förslaget och nu är det tredje året i rad som festen anordnas. Förutom boende och anhöriga på Åsa vård- och omsorgsboende så var det även inbjudna besökare från Måhaga vård- och omsorgsboende i Fjärås. 

- Det är så roligt att det lever vidare. Det är en dag för pensionärerna att minnas, en memory lane, säger Rose-Marie Aronsson. 

- Det är så roligt att få vara med och arrangera detta. Man ser deras uppskattning och de pratar om det efteråt. Sen är det en rolig grej att göra utöver det vanliga. Det är verkligen en speciell dag, inte bara för de äldre, säger Joakim Hansson. 

Hjärtat i verksamheten

Helene Ljungqvist är verksamhetschef för boende på förvaltningen för Vård & Omsorg.
- Jag blir så glad och stolt när jag ser vad våra chefer, undersköterskor, vårdbiträdena och alla andra medarbetare ordnar för våra kunder. Det är alla som arbetar hos oss som är hjärtat i verksamheten, säger Helene Ljungqvist.

 

Kontakta gärna: 
Katarina Sollin, enhetschef Åsa vård- och omsorgsboende
katarina.sollin@kungsbacka.se
0300-83 38 06

Susanne Törnberg-Gårdström, enhetschef Åsa vård- och omsorgsboende
susanne.tornberg@kungsbacka.se
0300-83 38 05