Sommarblommor för stora och små

Temat för årets sommarblommor är Blomsteräng. Fokus ligger på våra små vänner i naturen.

- Bin, humlor och fjärilar spelar en oerhört viktig roll i naturen men tyvärr försvinner mer och mer av deras naturliga boplatser. Så i år har vi valt att ge extra kärlek åt våra vänner pollinatörerna genom att vara extra noga i vårt val av sommarblommor, säger Leon Martini, arbetsledare på förvaltningen för Teknik.

Från maj till september

Varje sommar planterar Trafik & Park på förvaltningen för Teknik stora mängder sommarblommor i rondeller, parker och urnor. Sommarblommorna levereras i mitten av maj och början av juni och brukar vara utplanterade innan midsommar. Sen står de kvar tills september och kanske ända in i oktober beroende på vädret.

Läs mer om 2019 års sommarblommor och var de planteras. Detta gäller de centrala delarna av Kungsbacka stad, vi planterar även sommarblommor på andra platser.

Insektshotell

- För att förstärka temat har vi även snickrat ihop insektshotell som vi ställer ut. Det är bra både för humlor och bin men visar även kommuninvånarna hur man själv enkelt kan bidra med att skapa boplatser för pollinerande insekter, säger Leon Martini.

Insektshotellen och sommarblommorna börjar sättas ut under vecka 21. När säsongen är över kommer samtliga hotell att flyttas till en mer permanent plats.

Mer information

Leon Martini
0300-83 48 15
leon.martini@kungsbacka.se