Var med och lämna skisser

Nu är alla tre (!) väggarna klara för muralmålningarna. Kungsbacka ingår i konstprojektet Artscape och som ska få stora väggmålningar i sommar. De två konstnärerna är inbokade och väggarna godkända. Vill du vara med och lämna in ett förslag på konstverk?
Som vi berättat tidigare är Artscape Saga ett konstprojekt som pågår i sommar, 27 maj –16 juni 2019. Projektet leds och koordineras av den ideella gatukonstorganisationen Artscape i nära samarbete med kommunerna.
Alla konstverk kommer att kombinera en klassisk folksaga med vår tids mest populära visuella konstform. Uråldrigt möter samtid!
Nu vet vi vilka konstnärer som kommer till Kungsbacka och vilka väggar som ska målas. Vilka sagor det blir är fortfarande hemligt. Konstnärerna heter Beau Stanton från USA och Dulk från Spanien.

Var med och gör en egen skiss!

Förutom de två muralmålningarna ska ytterligare en vägg att målas, där kommuninvånarna kan vara med och påverka bilden. Målningen ska skapas på EON-huset på byggtomten vid Valand. Skissa eller skriv ner ditt förslag, gärna med anknytning till Kungsbacka exempelvis sägner från förr. För att konstnären ska hinna gå igenom alla förslag måste det vara inlämnat senast 27 maj till adressen: konst@artscape.se. Märk mejlet med "Konstverk Kungsbacka".

De andra väggarna i Kungsbacka

Gårdsfasaden Storgatan 25 D gaveln mot Västergatan är klar sedan tidigare och nu är det även klart med Gamla Teliahuset på Borgmästaregatan 8, gaveln mot söder.

Program i sommar

Så snart vi vet exakta datum när konstnärerna börjar måla publicerar vi information om invigning och alla andra arrangemang. Håll utkik på kommunens webbsida kungsbacka.se/artscape och i sociala medier.

Här kan du läsa mer om projektet och konstnärerna.

Kontakta gärna