"Family Fun Day" för våra familjehem och kontaktfamiljer

I maj anordnades en dag för kommunens familjehem och kontaktfamiljer. – Syftet med dagen var att ha en trevlig stund tillsammans och uppmärksamma att de är viktiga för oss, säger socialsekreterare Cecilia Lindblad.

Familjehem och kontaktfamiljer tar emot barn som är i behov av en vuxen utöver sina föräldrar. Den 11 maj anordnas en ”Family Fun Day” för Kungsbacka kommuns familjehem och kontaktfamiljer. Familjehemmen och kontaktfamiljerna fick ta med sina egna barn och barnen de hjälper via kommunen till tillfället. Under dagen fick de möjlighet att träffa varandra och knyta kontakter.

- Vi vill visa våra familjehem och kontaktfamiljer uppskattning, men också erbjuda dem en möjlighet att lära känna varandra. Att vara familjehem eller kontaktfamilj kan ibland kännas ensamt. Då kan det vara skönt att få träffa andra som är i samma situation och som kanske har en större förståelse för de utmaningar man upplever i vardagen, säger Cecilia Lindblad.

Under dagen anordnades bland annat en tipspromenad, lekar och andra aktiviteter.

- Det blev en härlig, somrig tillställning där det grillades korv och bjöds på fika. Barnen matade änderna i ån och blåste såpbubblor i parken, berättar Cecilia.

Uppskattat av deltagarna

Tillfället blev uppskattat av familjerna som ville att evenemanget skulle bli återkommande:

- De som var där tyckte att det var en trevlig tillställning: lättsam och lekfull. Deltagarna önskade att detta ska vara en återkommande aktivitet, säger Anette Bernhardt, enhetschef på familjeenheten.

Socialsekreterarna på familjeenheten som arrangerade och genomförde ”Family Fun Day” var nöjda med dagen.

- Jag kommer att ta med mig hur roligt det var att få göra detta - både för att det blev uppskattat, men också för att det är roligt med en arbetsuppgift som inte är vanligt förekommande, säger Cecilia Lindblad.

Familjeenheten kommer härnäst att utvärdera dagen för att se om något behöver förbättras eller ändras till nästa års evenemang.

Vill du veta mer om hur det är att vara familjehem eller kontaktfamilj? Läs mer här.