Intryck gav avtryck när årets företagare hyllades

Det finns många företagsamma människor i Kungsbacka. Därför vigde vi vårens sista frukostklubb till att tillsammans med organisationen Företagarna i Kungsbacka uppmärksamma deras pris till Årets företagare i Kungsbacka. Dessutom fick vi lyssna till Kristoffer Bergendahl som driver företaget Inbilda.

”Målmedvetet”, ”hög kvalitet” och ”med ett tydligt miljötänk”, var några av orden i motiveringen som förkunnade att Fredrik Skanselid vunnit priset som årets företagare i Kungsbacka 2019.

Fredrik Skanselid driver Hot Screen i Fjärås, ett familjeägt företag som grundades 1991 och har sitt säte i Fjärås där de också expanderar. Deras industritillverkade värmetransfer är sprungen ur 25 års utvecklingsarbete i samarbete med deras kunder och hade inte varit möjlig utan duktiga medarbetare.

– Otroligt stolt, hedrad och rörd för detta pris som inte hade varit möjligt utan vårt gäng i Fjärås där vi har gått från 18 till 45 medarbetare på fem år, berättar Fredrik Skanselid.

Kroppsspråk

Kristoffer Bergendahl driver utbildningsföretaget Inbilda och föreläser om hur vi uppfattas och hur vi skapar ett bra första intryck hos människor. Han sitter också i Företagarnas styrelse i Kungsbacka.

– 93 procent av all kommunikation är icke-verbal. Kroppsspråket är oerhört viktigt, menar Kristoffer Bergendahl.

Kroppspositionen är ett enkelt knep att signalera att man är nyfiken och bryr sig om människorna du möter. Handslaget är oftast den första kontakten när två människor möts första gången.

– Det är bra att tänka på tre saker när det gäller handslag, det ska vara fast, varmt och torrt, avslutar Kristoffer Bergendahl.