Kultursommarjobbarna underhåller!

Upplev liveuppträdanden av kommunens kultursommarjobbare i sommar!

Under våren annonserade Kungsbacka kommun ut jobb som kultursommarjobbare. I slutet av maj fick många unga komma på audition för att visa upp vad de kan – tolv ungdomar fick jobbet som kultursommarjobbare. Det är första året som kommunen erbjuder kultursommarjobb, och syftena är många: underhållning för invånarna, ge liv åt staden och en chans för ungdomar att utvecklas både som artister och som personer.

Unga artister

Kultursommarjobbarna är ungdomar som bor i kommunen och som är 16–20 år. Under sommaren ska de underhålla folk på stan, badstranden, äldreboendet eller på andra platser runt om i kommunen. Det blir olika typer av kulturella uppträdanden: dans, sång, musik och teater. De jobbar under tre veckor i sommar och får lön för arbetet. Från mitten av juni och en vecka framåt kommer de att repa både individuellt och i grupp, och sätta programmet för framträdandena under de två veckor som de är ute. Under veckorna kommer de att få handledning, stöd och hjälp av kommunens ungdomskonsulenter och kulturskolelärare.

- Som kultursommarjobbare får unga möjlighet att utveckla sitt artisteri och samarbeta med och lära känna andra unga artister, säger Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent i kommunen.

Följ kultursommarjobbarna

Kultursommarjobbarna uppträder vecka 26 och 27. Om du vill följa dem eller se var de tänker uppträda, följ dessa konton:

Instagram: ungikungsbacka

Facebookevenemang: Ung i Kungsbacka/Kungsbacka kommun

 

Kontakta gärna

Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent Kultur & Fritid 
ulrika.glingborn@kungsbacka.se, 0300-83 52 82