Kungsbacka kommun vinnare av Laddguldet

Kungsbacka kommun är vinnare av förstapriset i tävlingen Laddguldet – en tävling vars syfte är att uppmärksamma kommuner och företag som driver utvecklingen mot en eldriven transportsektor framåt.

Juryns motivering till Kungsbackas förstaplacering är att ”Kungsbacka har genomfört en samlad satsning på sol, laddinfrastruktur samt laddbara bilar och ett fokus på nydanande lösningar som V2G-tekniken”.

På plats i Stockholm för prisutdelningen den 3 juni var Christer Lindström, kommunens fordonsansvarige, som mottog priset av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

– Det är hedrande och så klart mycket glädjande att vårt arbete med att ställa om till en fossilfri fordonsflotta uppmärksammas, säger Christer Lindström. Ett av kommunens mål är att satsa på en hållbar utveckling och en hälsosam miljö. Rent konkret innebär det att bland annat att vi satsar på elbilar till kommunens fordonsflotta för att minska koldioxidutsläppen, och att vi bygger ut laddstolpar för våra kommuninvånare. I år kommer siffran vara uppe i 90 publika laddstolpar.

– Att ta hem förstapriset i Laddguldet, som är en uppmärksammad tävling inom elbilsbranschen, är en sporre att driva vårt arbete vidare, säger Christer Lindström.

Läs mer

Pressmeddelande Fortum: Kungsbacka kommun och Södra skogsägarna vinnare av Laddguldet 2019

Kontakta gärna

Christer Lindström, fordonsansvarig
0300-83 40 50
christer.lindstrom@kungsbacka.se