Malin Aronsson kommundirektör i Kungsbacka kommun

Ny kommundirektör klar för Kungsbacka

Nu är det klart. Kungsbackas nya kommundirektör heter Malin Aronsson och kommer närmast från en motsvarande roll i Gislaveds kommun. Med sig har hon 24 års erfarenhet av att vara chef inom kommunal och statlig regi med goda resultat. Under 2018 blev hon korad till Årets offentliga ledare.

– Vi är väldigt glada över att få Malin Aronsson till Kungsbacka. Hon är rätt person att ta Kungsbacka in i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg.

Malin Aronsson beskrivs som en utvecklande ledare som har nått goda resultat i sina tidigare uppdrag och som har erfarenhet av att arbeta med tillitsbaserad styrning, som är en väg Kungsbacka kommun liksom många offentliga organisationer valt att gå. Malin Aronsson själv känner sig trygg i sin ledarroll och är både glad och stolt över att få axla rollen som kommundirektör i Kungsbacka kommun.

Stark tillväxt och spännande utmaningar

– Kungsbacka är en kommun med en jättespännande utveckling. Man har stark tillväxt och särdeles goda förutsättningar. Jag ser också med spänning fram emot att jobba med de utmaningar som finns här, säger Malin Aronsson.

– Min uppgift är att förverkliga de politiska målen, att se till att vi kan möta den tillväxt som finns och se till att invånare och företagare är nöjda med vår samhällsservice. Det finns mycket bra att bygga vidare på och jag kommer att arbeta med utgångspunkt från allt som redan gjorts, säger Malin Aronsson.

Medskapande är ordet

– Något som präglar mig mycket är att jag vill jobba tillsammans. Ordet medskapande och dess innebörd är mycket fint och viktigt, både internt och externt. Jag är övertygad om att det är lösningen på de utmaningar offentlig sektor står inför – att vi som samhälle med politiker, medarbetare, invånare och företagare arbetar tillsammans och medskapande. Det ligger mig varmt om hjärtat och präglar mitt ledarskap, avslutar Malin Aronsson.

Malin Aronsson tillträder tjänsten som kommundirektör för Kungsbacka kommun den 1 oktober 2019.