Alla som ansökt om skolskjuts har fått besked

Vårdnadshavare som fram till den 1 maj ansökte om skolskjuts för sina barn inför skolstart läsåret 2019/2020 har nu fått besked.

Förskola & Grundskola är nu klara med alla beslut, vilket handlar om 3 400 ansökningar.

Det var i våras som vårdnadshavare som önskade skolskjuts till sina barn skulle ansöka på nytt. Nytt för i år var också att ansökan kunde göras digitalt på webben, Kungsbacka.se. För att få en likvärdig bedömning hanterades från och med i år alla ansökningar centralt.

– Det handlar om 3 400 ansökningar som vi tagit beslut om. Alla vårdnadshavare har nu fått besked om skolskjuts och det känns bra att vi är klara. För de som har en digital brevlåda har beslutet skickats dit, annars skickas beslutet via post, säger Margareta Ljungqvist, verksamhetschef Förskola & Grundskola.

Skolskjuts innebär resor med skolbuss, linjetrafik eller taxi. Här kan du läsa mer om skolskjuts och ta del av frågor och svar om tillexempel regler eller ansökan.

Kontakta gärna