Gothia Cup flyttar in i Kungsbacka

Dags för avspark för Gothia Cup - världens största ungdomsturnering i fotboll. Matcher spelas på Kungsbacka sportcenter 15–18 juli och Kungsbacka IF står som värdförening för evenemanget.

Redan i helgen flyttar cirka 2 000 ungdomar från 110 övernattande lag in i våra skolor. Under måndag till torsdag spelas 313 matcher av lag från 20 olika nationer på de tio planerna vid Kungsbacka sportcenter.

- Det är positivt att Kungsbacka är en del av världens största ungdomsturnering i fotboll. Tillsammans skapar vi ett minne för livet för ungdomarna, säger Anette Alsterå på förvaltningen för Kultur & Fritid.

Det är mycket som ska fungera i detta stora arrangemang som parkering, städning och mycket annat.

Hon menar att det är många krafter som samverkar för att få logistiken att fungera. Skolköken lagar mat, Kungsbacka IF ger service till spelare och publik, skolorna står för övernattningslokaler och vaktmästarna ser till att planerna är välskötta.

Just nu råder blågul fotbollsfeber efter Sveriges VM-brons. Landslagets Fridolina Rolfö som har sitt ursprung från Fjärås och har spelat i både Fjärås IF och Tölö IF. 2009 spelade hon i Tölö IF som blev Gothia Cup-mästare det året.

Gothia Cup i Kungsbacka

  • Kungsbacka är Gothia Cups nästa största spelområde
  • 10 planer vid Kungsbacka Sportcenter används, nio med naturgräs och en med konstgräs
  • 313 matcher spelas måndag-torsdag
  • 20 nationer spelar: Nederländerna, Sverige, Tyskland, Uzbekistan, USA, Norge, England, Ukraina, Estland, Spanien, Finland, Sydafrika, Jordanien, Indonesien, Algeriet, Grekland, Förenade Arabemiraten, Polen och Mongoliet
  • 110 lag övernattar i skolor 13–21 juli

Kontakta gärna

Anette Alsterå
0300-83 53 74
anette.alstera@kungsbacka.se