Utställning om Pippi Långstrump

Den dagliga verksamheten Kulturen har jobbat i ett år med utställningen om Pippi Långstrump. Den 26 juni var det invigning på Fyren och sedan dess har utställningen lockat till sig många nyfikna besökare.

Kulturen är en av kommunens dagliga verksamheter och vänder sig till personer som har intresse av skapande, konstnärliga och individutvecklande aktiviteter utifrån drama, rörelse, konst och musik.

Varje år har verksamheten ett större projekt som deltagarna arbetar med. Tidigare har gänget till exempel gjort en dockteater om Törnrosa och en hyllningskonsert till Astrid Lindgren. I år valde de Pippi som tema:

- Pippi är ju en väldigt omtyckt figur, både av den här gruppen men också av barn och vuxna. Det började med att vi gjorde en kort filmsnutt där deltagarna fick spela olika Pippi-karaktärer. Vi kom sedan på att vi ville göra något mer av det och började göra figurer och miljöer, berättar stödassistenten Carina Andrén.

En uppskattad utställning

Rasmus Ellerot och Christian Hildebrand är två av deltagarna i verksamheten som jobbat med utställningen. De poserar glatt vid en av deras kreationer: sockerdricksträdet i Villa Villekullas trädgård.

- Vi har gjort det här trädet bland annat. Jag har även hjälpt bygga ett av skeppen. Det har varit roligt att göra utställningen, säger Christian.

Allt i utställningen är tillverkat av återvunnet material och saker från naturen. I utställningen kan besökarna ta selfies och inspektera figurerna på nära håll, vilket många yngre besökare också gör:

- Man får gärna känna och röra, det är lite det som är tanken. Det är bara roligt att människor är nyfikna och uppskattar utställningen, säger stödassistenten Andrew Sandeen.

Utställningen kommer att visas på Fyren fram till 10 augusti. Läs mer här.