Dags för rivning

Nu påbörjar vi arbetet med internationell skola och sporthall. Första steget är rivning av Aranäshallen B för att ge utrymme för den nya sporthallen.

Måndag 2 september startar Eksta rivningen av Aranäshallen B. Delar av området runtomkring kommer att vara avstängt för trafik. Information finns på plats om hur trafikanter kan ta sig i området. Arbetet är beräknat att vara klart 11 oktober. Därefter kommer byggnation av den nya Idrottshallen att påbörjas.

Aranäshallen B tillsammans med nuvarande simhall och Aranäshallen A ska rivas för att ge plats åt Internationella Engelska skolan och en ny idrottshall med två fullstora idrottshallar. Den ena hallen ska ha publikkapacitet upp till tusen personer.

Ett område i utveckling

Ny sporthall och Internationella Engelska skolan är en del av allt som händer i utvecklingen av området runt Kungsbacka sportcenter och Aranäs stadsdel. Arbetet med det nya badhuset är igång och utanför kommer Idrottsparken att ligga med plats för olika aktiviteter. Kvarteret Aranäs 3 och 4 som kommer att byggas i andra änden av området innebär nya bostäder, parkeringshus, verksamheter samt en ny skollokal. Hela området är centralt och viktigt för stadsutvecklingen.

Läs mer här: Kungsbacka sportcenter och Aranäs

Kontakta gärna