Snart dags för skolstart

Nu är det snart dags för skolstart. Vi önskar alla elever, nya som gamla, en spännande och lärorik termin. Här finns samlad information om läsårstider för grundskolor och gymnasium, Vklass vårt nya pedagogiska IT-stöd och tidtabeller på bussar.

Terminsstart och läsårstider

Här finns datum för lov och ledigheter. Respektive skola kan även ha andra studiedagar som de själva beslutar om. Läs mer om läsårstider i grundskolan och om läsårstider i grundskolan och gymnasiet. 

  • Våra grundskolor börjar måndagen den 19 augusti. Läs mer här
  • De kommunala gymnasieskolorna börjar den 19 augusti eller 20 augusti beroende på gymnasium och årskurs. Läs mer här

Vklass – pedagogiskt IT-stöd

Vklass är ett nytt pedagogiskt IT-stöd i förskolan, grundskolan och gymnasiet och innehåller bland annat verktyg för att följa upp barn och elevers lärande. Systemet ersätter Unikum, Skola24 och Fronter. Du loggar in i IT-systemet här. 

Tidtabeller och skolbussar

Skolbusstrafiken i Kungsbacka består både av särskilda skolbusslinjer, 1-29, och Västtrafiks ordinarie linjetrafik. Här hittar du tidtabellerna för kommunens skolbussar. På kommunens webbkarta kan du se hur de olika linjerna kör. Busskort från förgående termin går att åka på några veckor tills dess att nya kort har delats ut. Här kan du läsa mer om skolskjuts och ta del av tidtabeller för grundskolan. 

Kontakta gärna

Respektive grundskola eller gymnasium