Är du ung och vill podda?

Vill du eller vet du någon som vill podda om psykisk hälsa tillsammans med andra unga? Anmäl intresse för dig själv eller för dig och ditt kompisgäng.

Podden kan innehålla teman som intresserar dig, till exempel stress, normersex, närhetgränsdragningar, frågor om HBTQ+ eller hur det är att vara ungVi söker dig som är 13-25 år och bor i Kungsbacka kommun.

Så går det till  

Innan vi börjar spela in podden kommer du tillsammans med andra att få lära dig tekniken för hur du gör en podd och saker som kan vara bra att tänka påDu och din poddgrupp kommer att kunna boka en studio i centrala Kungsbacka för att spela in. Ni bestämmer själva teman och får råd, handledning och stöttning under vägen av oss. 

Anmälan och info  

Vill du vara med i podden? Anmäl ditt intresse senast 15 oktober. För att anmäla ditt intresse ska du mejla och ange följande:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter
  • Ålder
  • Bostadsort    

Skicka mejlet till: bibliotek.ung@kungsbacka.se 

När vi har fått in alla anmälningar, väljer vi ut de som ska vara med och poddaVi väljer ut personer och ämnen som gör att innehållet i podden får en bra spridning och en bred representation med olika personer.

En del av Psyklyftet   

Podden är en del av den årliga kampanjen Psyklyftet. Genom flera olika programpunkter erbjuder Psyklyftet mötesplatser och möjligheter för människor att träffas och lära i olika former. Punkterna i programmet handlar om livsfrågor, självkänsla, kreativitet, normer, stress och föräldraskap. Genom att lyfta frågan om psykisk hälsa kan vi tillsammans bidra till att minska tabun och fördomar, och avdramatisera olika ämnen. Psyklyftet arrangeras av Kungsbacka kommun tillsammans med flera olika aktörer och vänder sig till alla åldrar men har också interna programpunkter som riktar sig till skolornas personal och elever.  

Kontakta gärna 

Har du frågor om podden? Kontakta gärna Ulrika eller Alekzandra:

Ulrika Glingbornungdomskonsulent 
 ulrika.glingborn@kungsbacka.se  

Alekzandra Kelahaara, ungdomsbibliotekarie
alekzandra.kelahaara@kungsbacka.se